• Podarilo sa - úspech na geografickej olympiáde

          • Tobiáš Šimonov (7. A) sa stal tretím najlepším geografom okresu Kežmarok v kategórii F (6. – 7. ročník). Vybojoval si tak postup do krajského kola Geografickej olympiády, ktoré sa uskutoční 16. 4. 2024 v Prešove. Výborné výsledky dosiahli aj naši piataci. V silnej konkurencii 29 žiakov kategórie G (5. ročník) obsadil Tobias Pecho (5. A) 4. miesto a Timotej Česanek (5. A) 5. miesto. Nina Božoňová (6. A) sa stala úspešnou riešiteľkou svojej kategórie a bola najlepšia spomedzi dievčat. Výborné výsledky dosiahli aj ďalší úspešní riešitelia tejto obľúbenej olympiády: Filip Kožuško (6. A), Daniela Kovalská (8. A) a Gabriel Barčák (8. A). Ďakujeme všetkým zúčastneným za reprezentáciu školy a Tobiášovi držíme palce na krajskom kole!

            PK geografie

          • Deň otvorených dverí 2024

          • Tohtoročný deň venovaný budúcim školákom a ich rodičom sa niesol v duchu rozprávok DEDUŠKA VEČERNÍČKA. Ten všetkých privítal naliehavou prosbou - potreboval nájsť stratené hviezdy, ktoré mu majú pomôcť znovu otvoriť rozprávkový svet. Škôlkari putovali rozprávkovou krajinou a hľadali stratené hviezdičky. Všetci ich nakoniec úspešne našli - u Pipi Dlhej Pančuchy, na Pirátskych ostrovoch a v príbehu Ako išlo vajce na vandrovku. Nezabudli sa tiež zastaviť u ježibaby v medovníkovej chalúpke, kde ich čakalo občerstvenie. 

            Veríme, že sa všetkým u nás páčilo a že si okrem zažatých lampášov a získaných pokladov odniesli aj veľa zážitkov a dobrú náladu.

          • Spevácke súťaže 2024

          • Speváci a speváčky z 1.stupňa a 2. stupňa sa dňa 14. 3. 2024 stretli na školskom kole speváckych súťaží SLÁVIK SLOVENSKA  (ľudové piesne) a SLÁVICI Z LAVICE (moderné piesne). Blahoželáme všetkým oceneným a hlavne postupujúicim "držíme palce" na okresných kolách. 

            SLÁVIK SLOVENSKA

            1. kategória (1. - 3.ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B

            2. miesto: Lucia Heldáková, 3. B

            3. miesto: Karolína Kruľová, 1. A

            2. kategória (4. - 6. ročník)

            1. miesto: Tomáš Karaš, 5. A

            2. miesto: Laura Blaščáková, 4. B

            3. miesto: Amy Ziburová, 6. C

            SLÁVICI Z LAVICE

            1. kategória (1. - 4. ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B 

            2. miesto: Viktória Culková, 2. B

            3. miesto: Lilien Pokrivčáková, 4. A

            2. kategória (5. - 7.ročník )

            1. miesto: Nicolas Jeruška, 6. A

          • Slávnostný zápis prvákov do knižnice

          • Niektorí prváci už čitateľmi sú, iní sa nimi stali oficiálne - pri slávnostnom zápise do Mestskej knižnice Kežmarok. Tak nech sa im dobre číta a nech čítajú veľa a radi!

          • Ďalší krásny recitátorský úspech

          • Keď sa v mestečku Šaľa v roku 1991 zrodila iniciatíva zorganizovať súťaž v prednese slovenských  povestí, v kalendári bolo meno Matej, a tak predseda miestneho odboru Matice slovenskej súťaž nazval Maťkom. A keďže krátko pred týmto dátumom mal narodeniny matičiar Jozef Cíger Hronský, originálny názov súťaže bol na svete: Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Súťaž Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského sa od roku 1991 vyprofilovala na významnú a celoslovensky veľmi dobre známu súťaž v prednese povestí.

             14. 03. 2024 reprezentoval našu školu a okres Kežmarok výborný recitátor René Kadaši a svoje kvality potvrdil víťazstvom. V silnej konkurencii jedenástich dievčat v tretej  kategórii  zvíťazil, a tak postúpil na celoštátne kolo, ktoré sa bude konať 26. 04. 2024 v Šali.

            Víťazovi srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na celoštátnom kole!!!

            Júlia Kriššáková

          • Triedne schôdze rodičovského združenia

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            srdečne Vás pozývame na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia 26. marca 2024 od 15:30 v triedach Vašich detí formou individuálnych konzultácií.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo školy ZŠ s MŠ Nižná brána oznamuje, že dňa 20. 03. 2024 (streda) je žiakom 5. - 8. ročníka poskytnuté riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. 

            V tento deň sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviatych ročníkov T 9 - 2024 a počas tohto testovania bude väčšina pedagogických zamestnancov vykonávať prácu administrátorov, resp. dozorov na chodbách.

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V piatok 8. marca 2024 sa v Mestskej knižnici Kežmarok konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Vo svojich ktegóriách nás reprezentovali: Lara Barčáková a Šimon Kožuško z 3. A, Jaroslav Božoň a Tomáš Karaš z 5. A, Barbora Jackulíková zo 7. A a Klára Kadašiová z 9. A.

            Veľký úspech zaznamenali Jaroslav Božoň, ktorý sa v 2. kategórii s poéziou umiestnil na 2. mieste a

            Klára Kadašiová, ktorá svojou pôsobivou a presvedčivou recitáciou získala v 3. kategórii skvelé 1. miesto a bude nás reprezentovať na krajskom kole.

            Ďakujeme srdečne žiakom, vyučujúcim i rodičom za vzornú prípravu, srdečne blahoželáme k úspechom a Kláre silno držíme prsty a úprimne prajeme ďalšie úspechy!!!

          • Zbierka pre mamičky v núdzi

          • V piatok 8. marca 2024 sa v našej škole bude konať dobrovoľná zbierka pre mamičky v núdzi, ktorú vyhlasuje v spolupráci so školami mimovládne neziskové občianske združenie Maják nádeje. Prispieť môžete kúpou levanduľového srdiečka (2,- €) alebo ľubovoľnou sumou (aj bez kúpy srdiečka). Zbierka prebehne v jednotlivých triedach v priebehu dopoludnia. 

          • Zápis detí do 1. ročníka v školskom roku 2024/2025

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024-25 bude prebiehať v dňoch 8. a 9. apríla 2024 od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:30. Na zápis je potrebné priesť občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa. 

          • Deň otvorených dverí 2024

          • ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok srdečne pozýva na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, ktorý sa uskutoční 19. marca 2024. Všetkých ctených návštevníkov privíta pán riaditeľ spolu s DEDUŠKOM VEČERNÍČKOM a jeho pomocníkmi o 9:00 hod

            Tešíme sa na Vás!

          • Škola s dobrým srdcom

          • Aj keď v kalendári i v prírode sa k slovu pomaly hlási jar, veľmi radi sme si pripomenuli Vianoce, keď nám prišlo  takéto vrúcne poďakovanie:

            V mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa ZŠ s MŠ Nižná brána, Kežmarok stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka úspešná a potešila 73 881 seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". 

            Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

            Budeme preto radi, ak sa aj v roku 2024 zapojíte do našich celoročných výziev ako oficiálny partner.

          • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

          • Vo štvrtok 22. februára 2024 sa v Mestskej knižnici Kežmarok konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu v 1. kategórii reprezentoval Viliam Socháň z 2. A triedy, v 2. kategórii Tomáš Karaš, 5. A trieda, a v kategórii 3 súťažil René Kadaši zo 7. A triedy, ktorý dnes opäť jednoznačne zvíťazil, čím si vyslúžil postup na krajské kolo. 

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu, Renému srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!!

          • Beseda s najrýchlejším lyžiarom Slovenska

          • Streda 21. februára 2024 bola pre našich žiakov výnimočným dňom. Svojou prítomnosťou nás poctil slovenský reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Michal Bekeš. Počas besedy, ktorá sa konala v telocvični našej školy, nám predstavil jednu z najnebezpečnejších športových disciplín na svete a veľmi pútavo sprostredkoval zážitky, ktoré mu tento šport prináša. 

            Michal Bekeš, rodák z neďalekého Ždiaru, sa venuje lyžovaniu od útleho detstva a svoje oduševnenie pre tento šport pretavil do neuveriteľných úspechov. V roku 2023 na MS vo francúzskom Vars sa mu podarilo pokoriť svoj doterajší osobný, ale aj slovenský rekord, keď dosiahol rýchlosť 248,55 km/h. Týmto rekordom si vyslúžil celkové 7. miesto v celosvetovom rebríčku. Na spomínanom šampionáte padol aj svetový rekord - 255,5 km/h, o ktorý sa postaral Talian Simon Billy. Samozrejme, že náš Michal sa ho chystá prekonať a my všetci mu to z celého srdca prajeme.

            Ďakujeme za skvelé, veľmi podnetné a inšpiratívne dopoludnie!

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • 1. februára 2024 sa víťazka okresného kola Klárka Kadašiová predstavila na krajskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry – kategória C.

            Olympiáda je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, zvyšovať ich záujem o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a o slovenský jazyk ako taký.

            Samotná olympiáda obsahuje tri časti. Test, ktorý pozostáva z 25 otázok, tvorí prvú časť, druhú časť tvorí transformácia textu, kde musia žiaci preukázať svoje vedomosti zo syntaxe a naplno využiť svoju fantáziu, a v poslednej časti čakal na súťažiacich ústny prejav, kde v plnej miere predviedli svoje komunikačné schopnosti.

            Klárka Kadašiová získala v tomto ročníku 50 bodov a v silnej konkurencii zvíťazila.

            Ďakujeme jej za vzornú reprezentáciu Kežmarského okresu a hlavne za reprezentáciu školy ZŠ s MŠ Nižná brána v Kežmarku.

            Na celoštátnom kole jej želáme veľa úspechov!!

            Júlia Kriššáková

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Školské kolo 52. ročníka Geografickej olympiády sa uskutočnilo v piatok 19. 1. 2024. Súťaž prebiehala on-line formou a spočívala vo vypracovaní testových úloh teoretickej a praktickej časti. Školského kola sa zúčastnilo 23 žiakov.

            V kategórii G (5. ročník) sa úspešnými riešiteľmi stali: Timotej Česanek (5. A), Tobias Pecho (5. A), Ladislav Kačmarák (5. A), Radoslav Barčák (5. B), Tadeáš Šimonov (5. A), Tomáš Karaš (5. A), Jaroslav Božoň (5. A).

            V kategórii F (6. a 7. ročník) sa úspešnými riešiteľmi stali: Tobiáš Šimonov (7. A), Nina Božoňová (6. A), Filip Kožuško (6. A), Leo Kostka (6. A), Šimon Beliš (7. B), Laura Pajerová (7. A), Nathan Ignácik (6. A), Barbora Jackulíková (7. A), Sofia Bednárová (7. B) a Liana Mlynárová (7. A).

            V kategórii E (8. a 9. ročník) sa úspešnými riešiteľmi stali: Daniela Kovalská (8. A), Gabriel Barčák (8. A), Alexander Roman Matis (8. A), Matej Kredatus (9. A), Mária Prusáková (8. A).

            Z každej kategórie postupujú do okresného kola žiaci, ktorí skončili na 1., 2. a 3. mieste.

            Všetkým súťažiacim srdečne ďakujeme za účasť, blahoželáme k úspešnému zvládnutiu školského kola a  postupujúcim žiakom do okresného kola držíme palce.

          • Školské kolo súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • V piatok 2. februára 2024 prebehla v našej škole recitačná súťaž v prednese poézie a prózy - HVIEZDOSLAVOV KUBÍN.

            Žiaci recitovali poetické a prozaické diela v 3 kategóriách s nasledujúcimi výsledkami:

            POÉZIA:

            1. kategória (2. - 4. ročník):

            1. miesto - ŠIMON KOŽUŠKO, 3. A

            2. miesto - LILIEN POKRIVČÁKOVÁ, 4. A

            3. miesto - HENRIETA HERMELOVÁ, 4. A

            4. miesto - JONÁŠ ČULA, 2. B; TOMÁŠ NAHÁLKA, 3. B; OLIVER SURÁK, 4. B

            2. kategória (5. - 6. ročník):

            1. miesto - NICOLAS JERUŠKA, 6. A (priamy postup z minulého roka); JAROSLAV BOŽOŇ, 5. A

            2. miesto - TOBIAS CULKA, 5. B

            3. miesto - ALEXANDRA BRIJOVÁ, 6. A

            4. miesto - FILIP SUCHÝ, 6. A

            3. kategória (7. - 9. ročník):

            1. miesto - KLÁRA KADAŠIOVÁ, 9. A (priamy postup z minulého roka); BARBORA JACKULÍKOVÁ, 7. A

            PRÓZA:

            1. kategória (2. - 4. ročník):

            1. miesto - LARA BARČÁKOVÁ, 3. A

            2. miesto - KARIN KOSTKOVÁ, 4. B

            3. miesto - LILIEN GLODŽÁKOVÁ, 4. A

            2. kategória (5. - 6. ročník):

            1. miesto - TOMÁŠ KARAŠ, 5. A

            3. kategória (7. - 9. ročník):

            1. miesto - NAĎA MÉREYOVÁ, 9. A

            2. miesto - ŠIMON BELIŠ, 7. B

            3. miesto - DANIELA KOVALSKÁ, 8. A

            4. miesto -  KAROLÍNA SOCHÁŇOVÁ, 9. A; TOBIÁŠ ŠIMONOV, 7. A

            Srdečne všetkým blahoželáme, ďakujeme za zodpovednú prípravu a postupujúcim želáme veľa úspechov na okresnom kole!! 

          • Školské kolo Šalianskeho Maťka

          • Dňa 25. januára 2024 sa u nás uskutočnila súťažná prehliadka recitácií slovenských povestí - ŠALIANSKY MAŤKO.

            V 3 kategóriách sa recitátori umiestnili na týchto pozíciách:

            1. kategória (žiaci 2. - 3. ročníka)

            1. miesto: VILIAM SOCHÁŇ, 2. A

            2. kategória (žiaci 4. - 5. ročníka)

            1. miesto: TOMÁŠ KARAŠ, 5. A

            2. miesto: JAROSLAV BOŽOŇ, 5. A

            3. miesto: SOŇA JANKOČKOVÁ, 4. A, TOBIAS CULKA, 5. B

            4. miesto: JESSICA YIARE GRIEŠOVÁ, 4. B, TADEÁŠ ŠIMONOV, 5. A

            3. kategória (žiaci 6. - 7- ročníka)

            1. miesto: RENÉ KADAŠI, 7. A

            2. miesto: NICOLAS JERUŠKA, 6. A

            3. miesto: ŠIMON BELIŠ, 7. B

            Vśetkým súťažiacim srdečne ďakujeme za príjemné literárne zážitky, za prípravu a reprezentáciu a postupujúcim do okresného kola držíme palce a želáme ďalšie úspechy!!

          • Kareval so Srandou Bandou

          • V piatok 19. januára 2024 si deti úvodného a 1. - 5. ročníka užili spolu so svojimi triednymi učiteľkami dopoludnie plné zábavy. Karneval so SRANDOU BANDOU bol nielen o maskách, hudbe a tanci, ale aj o dobrých vtipoch, hádankách, bruchovravcoch a súťažiach. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie