• Podarilo sa - úspech na geografickej olympiáde

          • Tobiáš Šimonov (7. A) sa stal tretím najlepším geografom okresu Kežmarok v kategórii F (6. – 7. ročník). Vybojoval si tak postup do krajského kola Geografickej olympiády, ktoré sa uskutoční 16. 4. 2024 v Prešove. Výborné výsledky dosiahli aj naši piataci. V silnej konkurencii 29 žiakov kategórie G (5. ročník) obsadil Tobias Pecho (5. A) 4. miesto a Timotej Česanek (5. A) 5. miesto. Nina Božoňová (6. A) sa stala úspešnou riešiteľkou svojej kategórie a bola najlepšia spomedzi dievčat. Výborné výsledky dosiahli aj ďalší úspešní riešitelia tejto obľúbenej olympiády: Filip Kožuško (6. A), Daniela Kovalská (8. A) a Gabriel Barčák (8. A). Ďakujeme všetkým zúčastneným za reprezentáciu školy a Tobiášovi držíme palce na krajskom kole!

            PK geografie

          • Deň otvorených dverí 2024

          • Tohtoročný deň venovaný budúcim školákom a ich rodičom sa niesol v duchu rozprávok DEDUŠKA VEČERNÍČKA. Ten všetkých privítal naliehavou prosbou - potreboval nájsť stratené hviezdy, ktoré mu majú pomôcť znovu otvoriť rozprávkový svet. Škôlkari putovali rozprávkovou krajinou a hľadali stratené hviezdičky. Všetci ich nakoniec úspešne našli - u Pipi Dlhej Pančuchy, na Pirátskych ostrovoch a v príbehu Ako išlo vajce na vandrovku. Nezabudli sa tiež zastaviť u ježibaby v medovníkovej chalúpke, kde ich čakalo občerstvenie. 

            Veríme, že sa všetkým u nás páčilo a že si okrem zažatých lampášov a získaných pokladov odniesli aj veľa zážitkov a dobrú náladu.

          • Spevácke súťaže 2024

          • Speváci a speváčky z 1.stupňa a 2. stupňa sa dňa 14. 3. 2024 stretli na školskom kole speváckych súťaží SLÁVIK SLOVENSKA  (ľudové piesne) a SLÁVICI Z LAVICE (moderné piesne). Blahoželáme všetkým oceneným a hlavne postupujúicim "držíme palce" na okresných kolách. 

            SLÁVIK SLOVENSKA

            1. kategória (1. - 3.ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B

            2. miesto: Lucia Heldáková, 3. B

            3. miesto: Karolína Kruľová, 1. A

            2. kategória (4. - 6. ročník)

            1. miesto: Tomáš Karaš, 5. A

            2. miesto: Laura Blaščáková, 4. B

            3. miesto: Amy Ziburová, 6. C

            SLÁVICI Z LAVICE

            1. kategória (1. - 4. ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B 

            2. miesto: Viktória Culková, 2. B

            3. miesto: Lilien Pokrivčáková, 4. A

            2. kategória (5. - 7.ročník )

            1. miesto: Nicolas Jeruška, 6. A

          • Slávnostný zápis prvákov do knižnice

          • Niektorí prváci už čitateľmi sú, iní sa nimi stali oficiálne - pri slávnostnom zápise do Mestskej knižnice Kežmarok. Tak nech sa im dobre číta a nech čítajú veľa a radi!

          • Ďalší krásny recitátorský úspech

          • Keď sa v mestečku Šaľa v roku 1991 zrodila iniciatíva zorganizovať súťaž v prednese slovenských  povestí, v kalendári bolo meno Matej, a tak predseda miestneho odboru Matice slovenskej súťaž nazval Maťkom. A keďže krátko pred týmto dátumom mal narodeniny matičiar Jozef Cíger Hronský, originálny názov súťaže bol na svete: Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Súťaž Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského sa od roku 1991 vyprofilovala na významnú a celoslovensky veľmi dobre známu súťaž v prednese povestí.

             14. 03. 2024 reprezentoval našu školu a okres Kežmarok výborný recitátor René Kadaši a svoje kvality potvrdil víťazstvom. V silnej konkurencii jedenástich dievčat v tretej  kategórii  zvíťazil, a tak postúpil na celoštátne kolo, ktoré sa bude konať 26. 04. 2024 v Šali.

            Víťazovi srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na celoštátnom kole!!!

            Júlia Kriššáková

          • Triedne schôdze rodičovského združenia

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            srdečne Vás pozývame na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia 26. marca 2024 od 15:30 v triedach Vašich detí formou individuálnych konzultácií.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo školy ZŠ s MŠ Nižná brána oznamuje, že dňa 20. 03. 2024 (streda) je žiakom 5. - 8. ročníka poskytnuté riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. 

            V tento deň sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviatych ročníkov T 9 - 2024 a počas tohto testovania bude väčšina pedagogických zamestnancov vykonávať prácu administrátorov, resp. dozorov na chodbách.

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V piatok 8. marca 2024 sa v Mestskej knižnici Kežmarok konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Vo svojich ktegóriách nás reprezentovali: Lara Barčáková a Šimon Kožuško z 3. A, Jaroslav Božoň a Tomáš Karaš z 5. A, Barbora Jackulíková zo 7. A a Klára Kadašiová z 9. A.

            Veľký úspech zaznamenali Jaroslav Božoň, ktorý sa v 2. kategórii s poéziou umiestnil na 2. mieste a

            Klára Kadašiová, ktorá svojou pôsobivou a presvedčivou recitáciou získala v 3. kategórii skvelé 1. miesto a bude nás reprezentovať na krajskom kole.

            Ďakujeme srdečne žiakom, vyučujúcim i rodičom za vzornú prípravu, srdečne blahoželáme k úspechom a Kláre silno držíme prsty a úprimne prajeme ďalšie úspechy!!!

          • Zbierka pre mamičky v núdzi

          • V piatok 8. marca 2024 sa v našej škole bude konať dobrovoľná zbierka pre mamičky v núdzi, ktorú vyhlasuje v spolupráci so školami mimovládne neziskové občianske združenie Maják nádeje. Prispieť môžete kúpou levanduľového srdiečka (2,- €) alebo ľubovoľnou sumou (aj bez kúpy srdiečka). Zbierka prebehne v jednotlivých triedach v priebehu dopoludnia. 

          • Zápis detí do 1. ročníka v školskom roku 2024/2025

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024-25 bude prebiehať v dňoch 8. a 9. apríla 2024 od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:30. Na zápis je potrebné priesť občiansky preukaz zákonného zástupcu, rodný list dieťaťa a vypísané a obomi rodičmi podpísané tlačivá, ktoré nájdete v Prílohách 1 a 2. 

            Prílohou 2 obaja rodičia (zákonní zástupcovia) deklarujú, ktorému z nich majú byť doručované dokumenty týkajúce sa ich dieťaťa.  Riaditeľ doručí rozhodnutie iba jednému zákonnému zástupcovi len v prípade, ak sa tak zákonní zástupcovia dohodli a túto dohodu deklarovali spomínaným písomným vyhlásením. 

            Priloha_1_Vyhlasenie_zak._zast.docx

            Priloha_2_Pisomne_vyhlasenie_rodicov.docx

          • Deň otvorených dverí 2024

          • ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok srdečne pozýva na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, ktorý sa uskutoční 19. marca 2024. Všetkých ctených návštevníkov privíta pán riaditeľ spolu s DEDUŠKOM VEČERNÍČKOM a jeho pomocníkmi o 9:00 hod

            Tešíme sa na Vás!

          • Škola s dobrým srdcom

          • Aj keď v kalendári i v prírode sa k slovu pomaly hlási jar, veľmi radi sme si pripomenuli Vianoce, keď nám prišlo  takéto vrúcne poďakovanie:

            V mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa ZŠ s MŠ Nižná brána, Kežmarok stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka úspešná a potešila 73 881 seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". 

            Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

            Budeme preto radi, ak sa aj v roku 2024 zapojíte do našich celoročných výziev ako oficiálny partner.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
        • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
        • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
        • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
        • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
        • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
      • Prihlásenie