• Vodozádržné opatrenia

          • Dňa 21. novembra 2023 začali v areáli našej základnej a materskej školy výkopové práce súvisiace s vodozádržnými opatreniami mesta Kežmarok. Z tohto dôvodu prosíme rodičov, zamestnancov, žiakov i návštevníkov, aby zvýšili opatrnosť pri vchádzaní i vychádzaní do a zo školy i škôlky. Parkovisko za budovou školy, ktoré je vyhradené predovšetkým našim zamestnancom a rodičom detí MŠ, nebude počas týchto prác prístupné. Ukončenie prác je naplánované do konca kalendárneho roka 2023

          • Týždeň vedy s klubom AMAVET 979

          • V dňoch 6. – 12. 11. 2023 prebiehal na Slovensku Týždeň vedy. Každoročne pripravujeme pre žiakov rôzne aktivity spojené s vedou. Tento rok boli starší žiaci na exkurzii v astrologickom ústave SAV Stará Lesná, mladší žiaci si spolu s AMAVET klubom 979 vyrábali vedeckú hračku a overovali Bernoulliho princíp. Za týždeň sme spolu vyrobili takmer 100 vedeckých hračiek.

            J. Šišková

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťažila ako tím, no tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. 

            Jana Szentiványiová

          • Exkurzia v Astronomickom ústave SAV

          • Dňa 7. novembra 2023 žiaci siedmych a ôsmych ročníkov navštívili  Astronomický ústav SAV v Starej Lesnej.

            Astronomický ústav bol založený v roku 1943 a žiaci si okrem prehliadky ústavu vypočuli prednášku na tému Vznik a vývoj vesmíru.  Veľmi zaujímavá a pútavá téma žiakov zaujala a okrem poznatkov si z nej odniesli zaujímavé darčeky, ako tričká či pohľadnice.

            Na záver žiaci pred budovou ústavu pozorovali  cez ďalekohľad Mesiac.

            Myslíme, že to bola veľmi zaujímavá a zážitková hodina fyziky.

            M. Jankočková, M. Taligová, J. Kriššáková

          • Dôležitý oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Nižná brána 8 Kežmarok oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2009 Z. z. o výchove a vzdelávaní a v zmysle vyhlášky MŠ SR 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii školského roka v základných školách v znení neskorších predpisov bude dňa 16. 11. 2023 pre žiakov základnej školy vyhlásené riaditeľské voľno.
            Dôvodom riaditeľského voľna je realizácia metodického dňa v súlade so zákonom 138/2019 § 79 ods. 3.

            Dňa 16. 11. 2023 taktiež nebude v prevádzke školská jedáleň.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Občianske združenie Koľko lásky vyhlasuje tento rok už 6. ročník celoslovenskej výzvy, ktorej oficiálnym partnerom sa tento rok stala aj naša škola. 

            V dňoch 16. 10. - 30. 11. 2023 bude prebiehať v triedach pod vedením triednych učiteľov zbierka darčekov, ktoré sa následne rozdelia do krabíc, zabalia a odovzdajú na príslušné zberné miesto. Triedni učitelia dajú svojim žiakom podrobné inštrukcie o darčekoch i o samotnej akcii. 

          • 20. 10. - Medzinárodný deň kuchárov a kuchárok

          • Dnešný deň, 20. október, je Medzinárodným dňom kuchárov a kuchárok. A keďže u nás, v našej škole, pracujú tie najlepšie pani kuchárky, tak sme sa rozhodli im pri tejto príležitosti poďakovať a vyrobili sme pre ne malý darček, aby vedeli, že pre nás sú tie NAJ.

          • Olympiáda zo SJL - školské kolo

          • Dňa 17.10. 2023 prebehlo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. 17.10.2023 písali žiaci test, ktorý mal 25 otázok a žiaci si overili svoje vedomosti zo slovenčiny a z literatúry. Hádam najnáročnejšia bola práca s textom, kde museli žiaci ukázať svoje čitateľské zručnosti. 19.10. 2023 čakala na žiakov transformácia textu a ústny prejav. Náročné úlohy, ktoré preverili hlavne zručnosti žiakov pri práci s textom.

            Na školskom kole sa víťazkou stala Klára Kadašiová, druhé miesto patrí Nadi Méreyovej a tretie miesto získala Daniela Kovalská.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a víťazke želáme veľa úspechov na okresnom kole.

            Júlia Kriššáková

          • Čisté hory

          • Dňa 9.10. 2023 sa žiaci 9. A a 9. B triedy zúčastnili v poradí už 45. ročníka dobrovoľnej akcie s názvom Čisté hory pod záštitou Tatranského národného parku. Jej cieľom je očistiť prírodu TANAP-u od odpadkov, ktoré tu v lete i za celý uplynulý rok nechali či zabudli návštevníci. Spoločnými silami sa žiakom podarilo vyčistiť okolie turistického náučného chodníka Pramenisko. Napriek nie úplne prajnému počasiu tak žiaci preukázali, že znečisťovanie nášho životného prostredia a chránených území v Tatrách im nie je ľahostajné a svojou trochou prispeli k úsiliu všetkých dobrovoľníkov, ktorí sa na tohtoročnej akcii podieľali. 

            S. Bonková

          • Beh Ľubicou

          • V piatok 6. 10. 2023 sa naši žiaci tradične zúčastnili súťaže BEH ĽUBICOU. Dievčatá a chlapci zaznamenali veľmi pekné úspechy a umiestnili sa na popredných priečkach:

            kategória A, chlapci:

            Sebastián Sloboda - 1. miesto

            Jakub Brejčák - 2. miesto

            kategória B, dievčatá:

            Vivien Pokrivčáková - 1. miesto

            kategória C, dievčatá:

            Annamária Faltínová - 2. miesto

            Lilien Pokrivčáková - 3. miesto

            kategória D, chlapci:

            Matúš Stoklas - 1. miesto

            kategória D, dievčatá:

            Barbora Jackulíková - 2. miesto

            Daniela Semančíková - 3. miesto

            kategória E, chlapci:

            Dávid Čief - 1. miesto

            kategória E, dievčatá:

            Lea Horníková - 1. miesto

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie úpechy!!

          • 10. ročník OLYMPIÁDY

          • 5. október 2023 patril v našej škole športovému podujatiu - OLYMPIÁDE žiakov 1. stupňa. Tento školský rok bola táto pekná akcia výnimočná predovšetkým pre svoje okrúhle - 10. výročie. Avšak k jej výnimočnosti prispel aj fakt, že si so všetkými prvostupniarmi (vrátane ÚVODNÉHO ROČNÍKA) s nami zasúťažili aj naši predškoláci, teda najstraší žiaci materskej školy vo všetkých štyroch disciplínach: beh na 50 metrov, slalom, skok do diaľky z miesta a hod kriketovou loptičkou. 

            Všetkým ďakujeme za krásnu športovú náladu, bojovnosť a súťaživosť a víťazom srdečne blahoželáme!!!

          • Dôležité - plenárna a triedne schôdze

          • Milí rodičia, zákonní zástupcovia detí!

            Srdečne Vás pozývame na plenárnu a triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia dňa 12. septembra 2023 (utorok) so začiatkom o 15:30 hod. v priestoroch jedálne a následne v jednotlivých triedach našej školy. 

            Tešíme sa na Vašu hojnú účasť!

          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme rodičom, že stravné na september 2023 je potrebné uhradiť mesiac vopred na číslo účtu  ŠJ        SK 27 1111 0000 0066 1909 9013 a to pre stravníkov bez dotácie:

            1.stup.   - 1,70€ x 20 = 34,00€ + réžia 4,00€ = 38,00€

            2.stup.   - 1,90€ x 20 = 38,00€ + réžia 4,00€ = 42,00€

            MŠ         - 2,10€ x 20 = 30,80€ + réžia 4,00€ = 46,00€

            Dospelý - 2,10€ x 20 = 42,00€ + réžia 4,00€ = 46,00€

            Štátna dotácia - "Obedy zadramo":

            1.stup.- 4,00€/mesačne

            2.stup.- 4,00€/mesačne

            MŠ     - 0,70€ x 20 = 14,00€ + réžia 4,00€ = 18,00

             

            Zálohová platba - 30,00 €  , z ktorej sa uhradí obed, ktorý nemôže byť uhradený z dotácie. Táto platba sa uhrádza jednorázovo. Po prečerpaní zálohy sa musí uhradiť nová zálohová platba, na ktorú upozorníme sms správou.

             

            Podmienkou pre prijatie na stravu dieťaťa je čitateľne vypísanie Zápisného lístka zákonným zástupcom.

            Noví stravníci si musia zakúpiť čip v hodnote 1,92€.

             

            Upozorňujeme rodičov, že stravník ktorý nebude mať pripísanú platbu za stravu na ďalší mesiac do 30. dňa v mesiaci, nebude mu poskytnutá strava v nasledujúci mesiac až kým si stravné neuhradí.

            V prípade neprítomnosti žiaka na výchovno – vzdelávacom procese v škole, alebo jeho ochorenia, je povinnosťou zákonného zástupcu odhlásiť žiaka zo stravy v určenom čase a to do 14:00 hod. predchádzajúceho pracovného dňa na t.č. 052 452 36 84 alebo e-mailom: odhlasovaniezobeda@gmail.com. Do obedára je možné odobrať len prvý neodhlásený deň. Spätne sa strava neodhlasuje, za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

             

            Tí, ktorí si ešte nepožiadali o "obedy zadarmo" majú ešte možnosť si o dotáciu na "obedy zadarmo",ktoré mu budú poskytnuté od októbra požiadať a to osobne v kancelárii ŠJ do 08.09.2023

             

            Dňa 04.09.2023 je prevádzka ŠJ len pre materskú školu, výdaj stravy pre ZŠ je od 05.09.2023.

          • Slávnostná akadémia 2023

          • Záver školského roka je neodmysliteľne spojený s vyhodnocovaním a oceňovaním. Tohtoročná slávnostná akadémia sa v našej škole konala 29. júna 2023 a bola oslavou nielen výnimočných úspechov, ale aj leta, tanca a prichádzajúcich voľných dní.  

          • Dôležitý oznam - organizácia dňa 30. júna 2023

          • Riaditeľstvo školy oznamuje, že slávnostné ukončenie šk. roka 2022-23 sa bude konať pri vestibule školy 30. 6. 2023 (piatok) so začiatkom o 9:00. Po ňom bude vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov v triedach (do 9:45). Žiaci  stravujúci sa v šk. jedálni budú môcť hneď po vyhodnotení odísť na obed. 

            Ranný ŠKD bude v prevádzke, popoludňajší klub v piatok nebude.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie