• Príspevok RZ na šk. rok 2021/2022

          • Na plenárnej schôdzi združenia rodičov našej školy bola navrhnutá a zároveň schválená výška príspevku na žiaka v novom školskom roku takto:

            • jednorázový celoročný poplatok 8,- € na žiaka ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok
            • jednorázový celoročný poplatok 4,- € uhrádza každý starší súrodenec, ktorý je žiakom ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok)

            Poplatky sa uhrádzajú triednemu učiteľovi žiakov priebežne. Ďakujeme!

          • Dôležitý oznam - plenárna schôdza RZ

          • Milí rodičia (zákonní zástupcovia žiakov)!

            Pozývame Vás na plenárnu schôdzu rodičovského združenia, ktorá sa uskutoční v jedálni našej školy dňa 8. septembra 2021 (streda) o 15:30 hod. Súčasťou programu bude správa o hospodárení, návrh a schválenie rozpočtu RZ, návrh a schválenie výšky príspevku na nový šk. rok a iné. Hosťom stretnutia bude detský pediater, ktorý poskytne dôležité informácie na tému pandémia COVID-19. Na stretnutie je potrebné prísť s prekrytými hornými dýchacími cestami. Po plenárnej schôdzi sa v jednotlivých triedach uskutočnia aj triedne stretnutia RZ.

            Tešíme sa na Vás! 

          • Zahájenie školského roka 2021/2022

            • Slávnostné otvorenie školského roka sa v našej škole uskutoční 2. 9. 2021 (štvrtok) o 9:00 hod. pred hlavným vchodom do školy. Prosíme všetkých zúčastených, aby mali horné dýchacie cesty prekryté rúškom. 
            • V tento deň nie je pre deti v prevádzke ŠKD ani ŠJ.
            • Po zahájení šk. roka vchádzajú do budovy školy len žiaci PRÍPRAVNÉHO, PRVÉHO a PIATEHO ročníka (prípadne ich rodičia). Podmienkou vstupu je okrem rúška aj vyplnené tlačivo Oznámenie o bezpríznakovosti (je k dispozícii ako príloha v novinkách nižšie alebo u triednych učiteľov).
            • Žiaci ostatných ročníkov dostanú pokyny na ďalšie dni od triednych učiteľov vonku.
            • 3. 9. 2021 (piatok) musia všetci ostatní žiaci pri vstupe do školy odovzdať Oznámenie o bezpríznakovosti. Podrobnejšie informácie o tejto povinnosti poskytnú triedni učitelia detí. 
          • Oznámenie o voľnom pracovnom mieste

          • Oznámenie o voľnom pracovnom mieste

             

            Názov a adresa zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Nižná brána 8 Kežmarok 060 01

            Miesto výkonu práce: Základná škola s materskou školou Nižná brána 8 Kežmarok 060 01, organizačná jednotka materská škola

            Voľné pracovné miesto: 1 miesto – rodičovský asistent v materskej škole v rámci Národného projektu Podpora predprimárneho vzdelávania detí z marginalizovaných rómskych komunít II.

            Predpoklady:

            • Neustanovujú sa kvalifikačné predpoklady, resp. požiadavky na dosiahnuté vzdelanie, gramotnosť je podmienkou,
            • Osobnostné predpoklady (priateľská k deťom, prirodzená autorita v rómskej komunite, dobré vzťahy s rodinami),
            • Ovládanie materinského jazyka detí z marginalizovanej rómskej komunity je výhodou.

            Pracovný pomer na dobu: určitú

            Platové podmienky: platová trieda 01 v zmysle zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            Požadované doklady:

            • Žiadosť o prijatie do zamestnania,
            • Životopis,
            • Doklady o ukončenom vzdelaní,
            • Súhlas so spracovaním osobných údajov

            Žiadosti o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi doručte najneskôr do 31.8.2021 na adresu: Základná škola s materskou školou Nižná brána 8, Kežmarok 06001

            Na obálku uveďte: „RODIČOVSKÝ ASISTENT MŠ – neotvárať“.

            Pre posúdenie dodržania lehoty je rozhodujúci dátum doručenia žiadosti na Základnú školu s materskou školou. Žiadosti doručené po stanovenom termíne nebudú akceptované a nebudú do ústneho pohovoru zaradené. Uchádzači budú pozvaní na ústny pohovor.

            Ústny pohovor sa uskutoční dňa 8.9.2021 v čase od 10:00 hod. v budove ZŠ s MŠ Nižná brána 8 Kežmarok a uchádzači budú naň osobitne pozvaní.

            Zamestnávateľ aplikuje pri výbere zamestnanca na toto pracovné miesto dočasné vyrovnávacie opatrenie v zmysle § 8a zákona č. 365/2004 Z.z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (antidiskriminačný zákon) v znení neskorších predpisov, vo forme preferenčného zamestnávania rómskych uchádzačov o pracovné miesto. Bližšie informácie nájdete na www.minv.sk/?romske-komunity-uvod, v časti Národné projekty.

             

             

            V Kežmarku dňa 24.8.2021

                                                                                               ...........................................................

                                                                                               PaedDr. Dušan Tokarčík riaditeľ školy

             

             

          • Pravidlá fungovania od septembra 2021

          • Milí rodičia (zákonní zástupcovia detí), prinášame Vám prehľad dôležitých informácií súvisiacich zo začiatkom nového školského roka:

            1. S novým školským rokom prichádza možnosť dobrovoľného testovania žiakov v školách (PCR kloktacími testami) a tiež samotestovania antigénovými testami v domácom prostredí (sada 25 testov pre domáce použitie). Prosíme všetkých rodičov, ktorí majú záujem o niektoré z týchto testovaní, prípadne aj o obidve, aby túto skutočnosť nahlásili triednym učiteľom svojich detí - cez EduPage alebo mailom v dňoch 23. - 25. augusta 2021. (Noví žiaci našej školy nájdu potrebné kontakty na triednych učiteľov nižšie.) Možnosť testovania môžu využiť všetci žiaci. 
            2. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky po dobu 3 a viac po sebe nasledujúcich dní je potrebné preukázať sa vypísaným tlačivom Oznámenie o bezpríznakovosti, ktoré nájdete aj nižšie v prílohe. Toto tlačivo si bude možné vyzdvihnúť aj u triedneho učiteľa Vášho dieťaťa. Žiak s príznakmi musí ostať doma.
            3. Dobrovoľné testovanie žiakov PCR kloktacími testami bude prebiehať v dňoch 2. - 5. 9. 2021 (s výsledkom do 72 hod.) v prípade pozitívneho výsledku je rodič povinný  kontaktovať všeobecného lekára a informovať školu.
            4. Rodič zabezpečí pre dieťa každý deň min. 2 čisté rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a jednorazové papierové vreckovky. Rúškom sa prekrývajú horné dýchacie cesty vo všetkých vnútorných priestoroch školy.
            5. Rodič (zákonný zástupca) môže svojím rozhodnutím ospravedlniť neúčasť dieťaťa na vyučovaní v trvaní 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Pri vyššej absencii predkladá potvrdenie o chorobe od detského lekára. V opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.
            6. Podrobnejšie informácie k predchádzajúcim bodom môžete nájsť na: www.minedu.sk/skolsky-semafor/

            kontakty tr. uč.:

            PA - lydia.bednarcikova@centrum.sk

            1. A - henrietaglodzakova@gmail.com

            1. B - hajovskajana@gmail.com

            1. C - tinaamajo@centrum.sk

            5. A - julka70@gmail.com

            5. B - tatianabednarova1@gmail.com

            Oznamenie_o_bezpriznakovosti_ZS_s_MS_NB.doc

          • ZÁPIS DETÍ DO ŠKD NA ŠK. ROK 2021/2022

          • Oznamujeme rodičom, že zápis detí do školského klubu bude prebiehať v dňoch 25. a 26. augusta 2021 (streda a štvrtok) v čase od 10:00 do 13:00 hod. na prízemí školy. Zápisný lístok a žiadosť o prijatie do ŠKD vypíše zákonný zástupca na zápise.

          • Oznam ŠJ

          • Oznamujeme rodičom, že stravné na september 2021 je potrebné uhradiť mesiac vopred, najneskôr do 27.08.2021 na číslo účtu účtu ŠJ SK 27 1111 0000 0066 1909 9013 a to pre:

            1.stup.- 1,21 x 20 = 24,20 + 1,50 = 25,70€

            2.stup.- 1,30 x 20 = 26,00 + 1,50 = 27,50€

            MŠ - 1,54 x 20 = 30,80 + 1,50 = 32,30€

            Hmotná núdza:

            1.stup.- 1,50€

            2.stup.- 1,50€

            MŠ- 0,24 x 20 = 4,80 + 1,50 = 6,30€

            Podmienkou pre prijatie na stravu dieťaťa je čitateľne vypísanie Zápisného lístka zákonným zástupcom. Zápisné lístky na šk. rok. 2021/2022 budeme prijímať osobne v kancelárií ŠJ od 23.08.2021 v čase od 8:00 hod do 13:00 hod., alebo e-mailom odhlasovaniezobeda@gmail.com (podmienkou tejto formy zaslania Zápisného lístku je podpis zákonného zástupcu), bez podpisu Zápisný lístok neakceptujeme.

            Noví stravníci si v kancelárií ŠJ musia zakúpiť čip v hodnote 1,92€.

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení na daňový bonus je potrebné vypísať a podpísať v kancelárií ŠJ osobne od 23.08.2021 v čase od 8:00 do 13:00 hod..

            Upozorňujeme rodičov, že stravník ktorý nebude mať pripísanú platbu za stravu na ďalší mesiac do 30. dňa v mesiaci, nebude mu poskytnutá strava v nasledujúci mesiac až kým si stravné neuhradí.

            02.09.2021 je prevádzka ŠJ len pre materskú školu, výdaj stravy pre ZŠ je od 03.09.2021.

             

          • Oznam ŠJ o zmene v dotácii s účinnosťou od 01.09.2021

          • Vážení rodičia.

            Upozorňujem Vás na zmenu v dotácii na školské stravovanie (tzv. obedy zadarmo), ktorá sa uskutoční od septembra 2021. Je potrebné si ju dobre prečítať a zvážiť, či spĺňate podmienky na novú dotáciu. V stručnosti ide o to, že už nebudú poberateľmi dotácii deti, ktoré sú v poslednom ročníku v materskej školy a žiaci  ZŠ ako to bolo doteraz, ale iba tie deti, ktoré budú spĺňať aspoň jednu z nasledujúcich podmienok (tie budú uvedené nižšie). 

            Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“):

            -        zákon č. 417/2020 Z.z. zo dňa 17.12.2020, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/417/20210801.html

            - návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách, ktorý bol schválený NR SR dňa 22.06.2021(https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=zakony/zakon&ZakZborID=13&CisObdobia=8&CPT=506).

            Vyššie uvedené právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

             -        ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí .

            Dotáciu na stravu je možné poskytnúť na:

            - všetky deti v poslednom ročníku MŠ,ktoré nedovŕšili 6 rokov veku a to vzhľadom na skutočnosť,že na tieto deti nie je možné si uplatniť daňový bonus

            - deti v poslednom ročníku MŠ ,ktoré dovŕšili 6 rokov veku a v ZŠ ak žijú v domácnosti,ktorej členovia si neuplatnili,alebo si nemohli uplatniť nárok na daňový bonus /napr.poberatelia dôchodkov,nezamestnaní /

            - deti ZŠ,ktoré už dovŕšili 15 rokov veku /napr.z dôvodu opakovania ročníka.odkladu povinnej školskej dochádzky/ a to vzhľadom na skutočnosť,že na tieto deti nie je možné uplatniť si zvýšený daňový bonus.

            UPOZORNENIE

            Pre zákonných zástupcov detí ZŠ s MŠ Nižná brána 8 Kežmarok

            čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.  v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ vo veku 6 -15 rokov a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok  daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu 1 (ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

            Zákonný zástupca žiaka má zvýšený daňový bonus ak sa však rozhodne, že dieťa prihlási na štátnu dotáciu /obedy zadarmo/ DAŇOVÝ BONUS IM ZANIKNE ÚPLNE./aj základný bonus aj navýšený bonus/.Prosím zák.zástupcu žiaka  aby zvážil čo je pre nich v danej situácii výhodnejšie.

            Upozorňujeme zákonných zástupcov dieťaťa, resp. fyzickú osobu, v ktorej starostlivosti dieťa MŠ žiak ZŠ je, že ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu uplatnil daňový bonus je povinný o uvedenom zriaďovateľa bezodkladne informovať s tým, že si musí byť vedomý  právnych dôsledkov nepravdivého vyhlásenia (trestný čin podvodu podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov) a povinnosti vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.

            Neuplatnenie si nároku na daňový bonus rodič preukazuje žiadateľovi čestným vyhlásením, že ani jeden člen  domácnosti si daňový bonus neuplatnil. Čestné vyhlásenie je potrebné vypísať a podpísať v kancelárii ŠJ osobne.

          • ÚSPECHY našich mladých výskumníkov

          • Aj keď tento rok neprial mnohým mimoškolským aktivitám, naši mladí výskumníci našli spôsob, ako ostať v kontakte s vedou. Znie to neuveriteľne, ale niektoré pokusy sa dajú realizovať aj online. Mladé výskumníčky zo 6. A riešili zadania Pohára vedy aj tento rok tak zanietene, že im ich úsilie prinieslo v celoslovenskom kole krásne 1. miesto s postupom na medzinárodné online finále, kde sa umiestnili na 2. mieste. Súťaž prebiehala v tímoch a zúčastnili sa jej krajiny: Česká republika, Turecko, Slovensko.

            Ďakujeme dievčatám Nelke Hajkovskej, Lívii Szentiványiovej, Nadi Méreyovej, Kláre Kadašiovej a Olívii Matichovej za krásnu reprezentáciu školy aj krajiny. K vďake pripájame prianie ďalších úspechov a zo srdca blahoželáme!!!

            Malí výskumníci z 2. A skúsenosti ešte len zbierajú, im účasť v tejto súťaži priniesla 4. miesto. Na postup do finále to tento rok nestačilo.

            V celoslovenskej súťaži Noci výskumníkov - Ako učím vedu sme získali hlavnú cenu, mikroskop, ktorý žiaci s pani učiteľkou J. Šiškovou prevzali na pôde Slovenskej akadémie vied z rúk predsedu SAV, p. Dr. Šajgalíka, a veľvyslanca British Embassy Bratislava.

            A aby toho nebolo málo, mladé výskumníčky a výskumníci majú novú aktivitu - točia PODCASTY pre deti s významnými slovenskými vedcami. Prvý z nich si môžete vychutnať kliknutím na odkaz:

            https://open.spotify.com/episode/6JnLAWT23ZtuqARaaqQV00?fbclid=IwAR3FrWiM6Hqb-0EyvubvRtnXZb6KGqE7MdBu7_kLjaWSA5HoWCkTfxAtyI0

            Všetkým výskumníkom želáme veľa bádateľských zážitkov do ďalších rokov a veľa radosti z objavovania!

          • Detská olympiáda 2021

          • Konečne po dvoch rokoch sme sa opäť tešili zo športových výkonov a mnohých víťazstiev na olympiáde detí, ktoré si dnes mohli zasúťažiť v týchto disciplínach: beh na 50 metrov, skok do diaľky z miesta, slalomový beh a hod kriketovou loptičkou. Olympijskú myšlienku prišli na našu školu podporiť aj vzácni hostia - Viera Klimková a Anna Pasiarová, bývalé olympijské reprezentantky v behu na lyžiach, a Ľubomír Kovalský - predseda MŠK a poslanec mestského zastupiteľstva Kežmarok. Ďakujeme za podporu a všetkým víťazom srdečne blahoželáme!

        • Vyhodnotenie zberu papiera v školskom roku 2020/2021
          • Vyhodnotenie zberu papiera v školskom roku 2020/2021

          • Vyhodnotenie tried

            1. miesto: 2. B trieda – 1292,20 kg
            2. miesto: 4. A trieda – 686 kg
            3. miesto: 2. A trieda – 633 kg

            Vyhodnotenie jednotlivcov

            1. miesto: Griglák Martin, 2. B – 940 kg
            2. miesto: Ryša Samuel, 2. A – 314 kg
            3. miesto: Gengeľová Sára, 4. B – 215 kg
            4. miesto: Šterbák Patrik, 4. B – 185,5 kg
            5. miesto: Kadaši René, 4. A – 185 kg

            Zberu papiera sa zúčastnilo 73 žiakov a 17 tried. Spolu sme vyzberali 5124,4 kg papiera. Všetkým prispievateľom ĎAKUJEME!

          • Dôležitý oznam ŠKD

          • Dňa 30. 6. 2021 (streda) bude v prevádzke iba ranný klub od 7:00 do 9:00 hod. Po slávnostnom ukončení školského roka a odovzdaní vysvedčení sa žiaci odstravujú v školskej jedálni a odchádzajú domov. ŠKD nebude v prevádzke. Ďakujeme za pochopenie a prajeme krásne prázdniny!

          • Oznam ŠJ

          • Oznamujeme stravníkom ŠJ, že z dôvodu polročnej uzávierky budeme odhlášky zo stravy prijímať do 25. 06. 2021 do 14:00 hod. Po uvedenom termíne zo stravy už neodhlásime, neodhlásené obedy je možné odobrať do obedára.

            Preplatky zo stravy, ktoré vznikli za šk. rok 2020/2021, budeme zasielať na účet v priebehu mesiaca júl 2021.

            Deťom z MŠ sa preplatky budú zasielať v priebehu mesiaca august 2021.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie