• Oznámenie rodičom!

          • Vážení rodičia,

            určite sledujete situáciu v Slovenskom školstve a s ním spojené otváranie škôl  pre žiakov 2. stupňa  na prezenčné vyučovanie.

            Keďže doposiaľ nebola vôľa z vyšších orgánov  začať vyučovanie priamo v škole, vedenie mesta po rokovaniach s riaditeľmi škôl navrhlo zaviesť skupinové prezenčné vyučovanie s piatimi žiakmi.

            Nevieme ako vyvinie situácia v januári 2021 preto by sme chceli daný model otestovať  ešte pred odchodom detí na zimné prázdniny.

            Navrhujeme doplniť dištančné vzdelávanie „doškolením“, ktoré by bolo realizované prezenčnou formou priamo v škole. Predpokladáme, že by išlo o jeden deň v školskom týždni v čase od 11:35 – 13:15. To znamená, že žiak, ktorý by mal záujem o doškolenie by mohol absolvovať dištančné vzdelávanie doma, príp. nejakú jeho časť a  potom následne prísť do školy, kde by mohol konzultovať, príp. docvičiť učivo. Samozrejme, že by mal žiak v daný deň zabezpečený aj obed.

             Podrobný scenár  prezenčného vzdelávania Vám pripravíme čo najskôr, ale  potrebujeme zistiť záujem o vzdelávanie Vašich detí priamo v škole.

            Prosím Vás o urýchlené vyjadrenie, či sa Vaše dieťa zúčastní aj takejto formy vzdelávania.

                                                                                                                             Riaditeľ školy, PaedDr. Dušan Tokarčík

             

             

          • Európska NOC VÝSKUMNÍKOV 2020

          • Každoročne sa tešíme na medzinárodnú akciu Noc výskumníkov, či už ako účastníci so svojím stánkom v Poprade, alebo ako návštevníci v Košiciach a v Poprade. Tento rok sa tradície nečakane menia, ale my veríme, že je to len výnimočne a my sa k nim opäť vrátime.

            Keďže máme teraz v škole len žiakov 1. stupňa, pokusy sme preniesli do tried a lavíc našich najmenších bádateľov. Starší spolužiaci mali možnosť sledovať online prednášky na internete. V každej triede sme skúmali iný fyzikálny či chemický jav a tým sme obohatili naše vedecké vedomosti aj skúsenosti. Využívali sme tzv. debrujárske pokusy, ktoré na svoju realizáciu nepotrebujú náročnú prípravu ani špeciálne pomôcky. Veľkú pomoc sme získali tiež priamo od organizátorov Noci výskumníkov, ktorí nám v kampani Vedecký kuriér poslali pomôcky na magnetizmus, výrobu vodováhy, pozorovanie kvapalín, vlastnej DNA či baktérií. Svoje pozorovanie sme zaznamenali v bádateľských denníkoch.

            J. Š.

          • Oznámenie rodičom! Dôležité!

          • Milí rodičia,

            vzhľadom k tomu, že sa epidemiologická situácia v našej krajine nezlepšuje, vláda Slovenskej republiky rozhodla o predĺžení pobytu žiakov 5. - 9. ročníka v domácom prostredí. 

            Dištančné vzdelávanie bude prebiehať ako doteraz, v nezmenenej podobe.

            Pre žiakov 5. - 9. ročníka, ktorí nemajú prístup k internetu a k dištančnému vzdelávaniu, pokračuje prezenčné vzdelávanie (v škole).  

            Predbežný dátum nástupu všetkých žiakov do škôl  je 7. 12. 2020.

            Prosím, sledujte stránku školy, všetky nové informácie budú včas oznámené.

            Prajem Vám pevné zdravie!

            PaedDr. Dušan Tokarčík, riaditeľ školy

          • Informácia o voľnom pracovnom mieste

          •  

            Informácia o voľných pracovných miestach na základe č. 138/2019 Z. z.o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch.

             

            V Kežmarku 16.11.2020

             

            Voľné pracovné miesto od 01.12.2020 na dobu určitú resp. 1.1.2021

             

            Voľné pracovné miesto:               Učiteľ náboženskej výchovy

            Názov zamestnávateľa:            Základná škola s materskou školou Nižná brána Kežmarok

            Adresa                                        Nižná brána 8, 060 01, Kežmarok

            Kontakt                                      0917 208 221 , 052 / 4523028, riaditelnbkk@gmail.com

            Kategória zamestnanca            učiteľ

            Podkategória zamestnanca     Učiteľ náboženskej výchovy pre I. a II. stupeň

            Kvalifikačné predpoklady         vysokoškolské vzdelanie II. stupňa,

            Zoznam požadovaných
            dokladov 
                                    Žiadosť, životopis, doklady o ukončenom vzdelaní, súhlas s použitím osobných                                      údajov.

             

            Iné súvisiace požiadavky           Prax - vítaná

            Pracovné miesto je obsadzované na dobu určitú

            Uzávierka prijímania prihlášok je 25.11.2020

             

            Informacia_o_volnom_prac_mieste_NBK.pdf

             

          • Pozor zmena! Oznámenie žiakom a rodičom!

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že časový harmonogram vyučovacích hodín pre II. stupeň sa  mení od 10.11.2020. Dĺžka vyučovacej hodiny online dištančného vyučovania bude 45 minút ako bežná vyučovacia hodina. Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznámenie rodičom a žiakom!

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že časový harmonogram vyučovacích hodín pre II. stupeň sa zatiaľ nemení až do odvolania. Dĺžka vyučovacej hodiny online dištančného vyučovania ostáva 35 minút. Ďakujeme za pochopenie. 

          • Oznámenie pre rodičov a žiakov! Dôležité!

          • Dôležité informácie pre žiakov a rodičov v súvislosti s testovaním na COVID – 19

            V dňoch 31. 10. – 1. 11. 2020 a 7. 11. – 8. 11. 2020 prebehne celoplošné testovanie na COVID – 19.

            Žiaci II. stupňa ostávajú na dištančnom vzdelávaní. Ak sa nezúčastnia testovania, ich právo na pohyb bude obmedzené – vzťahuje sa na nich zákaz vychádzania.

            Žiaci I. stupňa starší ako 10 rokov:

            týmto žiakom (t. j. k 1. 11. 2020 – 10 rokov + 1 deň) je odporúčané zúčastniť sa testovania. Pri nástupe do školy dňa 3. 11. 2020 sú títo žiaci povinní preukázať sa negatívnym testom. Ak sa žiaci nebudú vedieť preukázať negatívnym testom, nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby. V prípade, že ich test je pozitívny, bude im nariadená karanténa.

            Preto naliehavo prosím rodičov, aby dodržali nasledujúce usmernenia:

            1. Ak sa žiak zúčastní testovania, výsledok jeho testu je negatívny, aj jeho rodinní príslušníci sú negatívni, pokračuje v prezenčnom vzdelávaní v škole. Je zároveň povinný predložiť certifikát z testovania a Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.
            2. Ak sa žiak zúčastní testovania, výsledok jeho testu je negatívny, ale rodinný príslušník žijúci s ním v jednej domácnosti je pozitívny, na základe nariadenia RÚVZ ostáva takýto žiak v karanténe a jeho neúčasť na vyučovaní ospravedlňuje lekár.
            3. Ak sa žiak zúčastní testovania a výsledok jeho testu bude pozitívny, žiak ostáva v karanténe a jeho neúčasť v škole ospravedlňuje lekár.
            4. Ak sa žiak dobrovoľne nezúčastní testovania, teda nebude môcť sa preukázať negatívnym výsledkom testu, nemôže sa zúčastňovať vyučovania v škole a jeho neprítomnosť musí ospravedlniť lekár (škola môže akceptovať od rodiča len 5-dňovú neprítomnosť dieťaťa na vyučovaní).
            5. V utorok 3. 11. 2020 sa všetci žiaci 1. stupňa musia pri vstupe do školy nevyhnutne preukázať Vyhlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Bez tohto Vyhlásenia nemôže byť žiak pustený do budovy školy.

            Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020:

            „Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje základnú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT – PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.“

            Rodič (zákonný zástupca žiaka) berie plnú zodpovednosť za správnosť a pravdivosť údajov uvedených v predmetnom Vyhlásení. Preto prosím rodičov (zákonných zástupcov) o maximálnu zodpovednosť pri vypisovaní  Vyhlásení.

          • Oznámenie pre rodičov žiakov MŠ! Dôležité!

          • Prevádzka materskej školy

            Na základe zistenia aktuálnych potrieb zákonných zástupcov detí je prevádzka materskej školy prerušená v období jesenných školských prázdnin  v čase  30. októbra a 2. novembra 2020.

            Školská jedáleň obnoví prevádzku po vyhodnotení aktuálnej epidemiologickej situácie na našej škole RÚVZ v Poprade.

          • Dôležité! Zmeny v organizácii vyučovania od 26. 10. 2020

          • Vážení rodičia,

            epidemiologická situácia na Slovensku a v našom najbližšom okolí nie je priaznivá a zasiahla i našu školu. A na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu a vlády škola pristupuje k týmto úpravám foriem výučby v termíne od 26. 10. 2020 do 27. 11. 2020.

            Časový harmonogram zmien od 26. 10. 2020 do 27. 11. 2020

            Od pondelka 26. októbra 2020 do piatka 27. novembra 2020 - školy prechádzajú na dištančnú výučbu.

            Výnimky: detské jasle, materské školy, 1. stupeň základných škôl

            26. 10. 2020 – 29. 10. 2020 – prebieha výchovno-vzdelávací proces na celej škole, na I. aj II. stupni, dištančne. Všetky deti sa učia doma.

            30. 10. 2020 – 02. 11. 2020 – jesenné prázdniny

            03. 11. 2020 – 05. 11. 2020 – prebieha výchovno-vzdelávací proces na II. stupni dištančne, na I. stupni prezenčne, aj s fungujúcim ŠKD a ŠJ (I. stupeň sa učí v škole).

            06. 11. 2020 – 09. 11. 2020 – jesenné prázdniny

            10. 11. 2020 – 27. 11. 2020 – prebieha výchovno-vzdelávací proces na II. stupni dištančne, na I. stupni prezenčne, aj s fungujúcim ŠKD a ŠJ (I. stupeň sa učí v škole).

            Časový rozpis hodín počas on line vyučovania
            1.vyuč.hod. –  8:00  –  8:35
            2.vyuč.hod. –  8:45  –  9:20
            3.vyuč.hod. –  9:30  –  10:05
            4.vyuč.hod. – 10:15 –  10:50
            5.vyuč.hod. – 11:00 –  11:35
            6.vyuč.hod. – 11:45 –  12:20


            Milí rodičia, chcem Vás poprosiť o trpezlivosť, ústretovosť a vzájomnú spoluprácu. Verím, že spoločnými silami to zvládneme.

            PaedDr. Dušan Tokarčík, riaditeľ školy

          • Oznámenie rodičom! Dôležité!

          • Vážení rodičia!


            Epidemiologická situácia v našom najbližšom okolí nie je priaznivá a zasiahla i našu školu. Z toho dôvodu pristupujeme k obmedzeniu činnosti a fungovania niektorých našich zložiek. Zmeny na niekoľko dní nastanú v prevádzkach školského klubu detí a školskej jedálne, ktoré musíme z dôvodu prevencie a ochrany zdravia zatvoriť a prerušiť ich prevádzku.

            Časový harmonogram zmien od 20.10.2020 – 1.11.2020


            V termíne od 20. 10. 2020 do 23. 10. 2020 nebude v prevádzke školská jedáleň.


            20. 10. 2020 – 23. 10. 2020 – prebieha výchovno-vzdelávací proces a všetky úkony s ním súvisiace v nezmenenej podobe.


            21. 10. 2020 – 23. 10. 2020 – nebude v popoludňajších hodinách (t. j. od 12:00 do16:30) v prevádzke ŠKD.

            POZOR!

            Ranný klub v  dňoch 21. 10. 2020 – 23. 10. 2020 ostáva v prevádzke od 6:30 do 7:30.


            26. 10. 2020 – 28. 10. 2020 poskytujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2009 Z. z o výchove a vzdelávaní a v zmysle  vyhlášky MŠ SR 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii školského roka v základných školách v znení neskorších predpisov žiakom ZŠ s MŠ Nižná brána 8 Kežmarok riaditeľské voľno.


            29. 10. 2020 – 1. 11. 2020 – jesenné prázdniny


            2. 11. 2020 – nástup do školy

            Tento harmonogram môže byť upravený na základe usmernení a opatrení vlády SR, hlavného hygienika, MŠ SR a iných relevantných orgánov štátu.
            Milí rodičia, chcem Vás poprosiť o trpezlivosť, ústretovosť a vzájomnú spoluprácu. Verím, že spoločnými silami to zvládneme.

            PaedDr. Dušan Tokarčík

            riaditeľ školy

          • Pozor, mimoriadne opatrenie!!!

          • V rámci ochrany a prevencie zdravia a povinnej karantény zamestnancov nebude od 20. 10. 2020 fungovať v našej škole školská jedáleň až do odvolania. Školský klub detí prerušuje z tých istých dôvodov svoju prevádzku od 21. 10. 2020 (tiež do odvolania).

          • Dôležitý oznam - zrušenie školy v prírode 2020

          • Vážení rodičia, z dôvodu nepriaznivo sa vyvíjajúcej pandemickej situácie sme boli nútení zrušiť školu v prírode, ktorá sa mala realizovať v termíne 5. 10. - 9. 10. 2020. Všetci žiaci piatych ročníkov preto zajtra pokračujú vo vyučovaní podľa aktuálneho rozvrhu. Keďže boli minulý týždeň hromadne odhlásení z obedov, pondelkový obed mať nebudú. Opätovne budú prihlásení na stravovanie od utorka 6. 10. 2020. Ďakujeme za pochopenie!

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Tradične aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do osláv Európskeho dňa jazykov, ktorý si  každoročne pripomíname 26. septembra.  Na vyučovacích hodinách cudzích jazykov sme si pripomenuli nevyhnutnosť učenia sa cudzích jazykov. Taktiež sme sa dozvedeli mnoho nových faktov o jazyku, vyrobili si trojjazyčné obrázkové slovníky, ,,lámali" si jazyky na jazykolamoch vo viacerých jazykoch aj vypočuli krátku rozhlasovú reláciu k tomuto dňu. 

            Mgr. Jana Szentivanyiová

          • Upozornenie na rozvrh hodín

          • Milí rodičia!

            Na stránke našej školy sa z neznámych technických dôvodov zmenil rozvrh hodín. Momentálne pracujeme na odstránení tejto chyby, zároveň Vás chceme upozorniť, že pre deti a ich triedy naďalej platí pôvodný rozvrh hodín. Ďakujeme za pochopenie.

        • Literárny Kežmarok 2020
          • Literárny Kežmarok 2020

          • Päťdesiaty piaty ročník Literárneho Kežmarku priniesol niekoľko zmien a zaujímavostí. Zmeny súviseli so šírením pandémie vírusu COVID -19. Pôvodný termín odovzdania i vyhodnotenia sa posunuli z júna až na september. 

            24. septembra sme si v priestoroch kežmarského  lýcea prebrali ocenenie.

            2. miesto v prvej kategórii  získala Klárka Kadašiová, žiačka šiesteho ročníka. Porota  posudzovala 292 prác od 129 autorov.Porotu zaujal prozaický text od našej malej spisovateľky pod názvom Ako sme tatkovi vymýšľali meno. Okrem ocenenia čakal na mladých autorov  zaujímavý program: Semináre o P.Országhovi Hviezdoslavovi,Literárny večer s Monikou Kompaníkovou,tvorivé písanie, tvorivé dielne a premietanie filmu Piata loď.

            Klárke  srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov v literárnom svete mladých.

            Mgr. Júlia Kriššáková

          • JBL JUMP FEST

          • 10.9.2020 sa žiaci našej školy zúčastnili pretekov JBL JUMP FEST v Košiciach pod záštitou Danky a Janky Velďákových a Jana Volka. Súťažilo sa v klasickom dvojboji : šprint na 60 metrov a skok do diaľky. Nina Pavlíková z 2. B sa umiestnila na 3. mieste v kategórii mini prípravka. Ján Penkert z 3. C sa umiestnil na 1. mieste v kategórii prípravka. 

            Gratulujeme víťazom a ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili atletických pretekov, za vzornú reprezentáciu našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie