• Dôležitý oznam

          • V našej škole sa zriaďuje odberné miesto na testovanie COVID-19. Záujemcovia o testovanie zo strany rodičov, pedagógov, prevádzkových zamestnancov sa môžu zaregistrovať už dnes na stránke mesta Kežmarok, kde získajú časenku na testovanie. Testovanie bude prebiehať v dňoch 6. - 7. 2. 2021 od 8:00  do 20:00 hod.

            Absolvovanie testu je podmienkou otvorenia a začatia prezenčného vzdelávania v MŠ, resp. I. stupňa ZŠ od 8. 2. 2021.

            Testujú sa:

            1. Personál školy - pedagogickí a odborní zamestnanci, prevádzkoví zamestnanci.

            2. Aspoň jeden zákonný zástupca dieťaťa či žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti.

          • Oznámenie rodičom o testovaní


          • Testovanie rodičov žiakov našej školy sa bude realizovať na mobilných odberných miestach, ktoré určí zriaďovateľ – mesto Kežmarok. Doposiaľ tieto miesta ešte nie sú schválené. Prosíme rodičov o trpezlivosť. Okamžite, po schválení MOM, zverejníme na tejto webovej stránke deň, miesto a prípadne čas, kedy sa budete môcť otestovať. Potvrdené je zatiaľ iba to, že testovanie prebehne počas víkendu.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • Informácie aktuálne od 1. 2. 2021

            1. 8. február bude v prípade, ak sa situácia zlepší a na základe rozhodnutia konzília epidemiológov, najbližší preferenčný termín pre návrat žiakov k prezenčnému vzdelávaniu.
            2. Termín jarných prázdnin sa z dôvodu zabránenia zvýšenia mobility meniť nebude.

            3. Výnimka z prázdnin sú polročné prázdniny, ktoré boli už dávnejšie zrušené, teda 1. 2. 2021 sa učíme (dištančne).

            4. Počas jarných prázdnin sa na základe záujmu rodičov pripravujú tzv. dobrovoľné „Jarné školy“. Zamerané by mali byť na hravé formy upevňovania a dobratia učiva.

            5. Od 1. 2. 2021 prebieha online vyučovanie výlučne cez aplikáciu MS TEAMS, ktorá je prepojená aj s edupage.

            6. Na online vyučovanie sa deti prihlasujú včas – presne so začiatkom vyučovacej hodiny, alebo aj v predstihu.

            7. Počas vyučovania majú deti kamery zapnuté.

            8. Ak sa dieťa z objektívnych dôvodov nemôže zúčastniť online vyučovania, je rodič povinný túto skutočnosť vopred oznámiť triednej učiteľke/triednemu učiteľovi alebo príslušnému vyučujúcemu predmetu.

            9. Dieťa, ktoré sa nezúčastní online hodiny, je povinné sledovať učivo a zadania z tejto hodiny na eduage a poslať ich vypracované v termíne podľa pokynov vyučujúceho. Zasielanie zadaní po termíne môže byť vyhodnotené ako nesplnené a dieťaťu môže hroziť neospravedlnená hodina.

            10. Výpisy hodnotenia za 1. polrok školského roka 2020/2021 pre žiakov sa vydávajú elektronicky, prostredníctvom rodičovského konta v edupage. Výpisy sa nebudú zasielať iným spôsobom z dôvodu ochrany osobných údajov. Žiakom rodičov, ktorí nevyužívajú rodičovské kontá v edupage, sa budú výpisy hodnotenia dávať osobne pri nástupe do školy.

          • Informácia o vydávaní výpisov z klasifikácie

          • Na základe usmernenia MŠVV a Š SR bude ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok vydávať výpis hodnotenia za 1. polrok školského roka 2020/2021 pre žiakov elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v Edupage. Výpisy sa nebudú zasielať iným spôsobom z dôvodu ochrany osobných údajov žiakov. Žiakom rodičov, ktorí nevyužívajú rodičovské kontá v Edupage, sa budú výpisy hodnotenia dávať osobne pri nástupe do školy.

            Podľa ustanovenia zákona 245/2008 Z. z. §55 ods. 10: „Tento výpis nie je verejnou listinou. Vysvedčenie za prvý polrok sa vydáva na základe žiadosti plnoletého žiaka, zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.“ Ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak písomne požiada o vydanie vysvedčenia za 1. polrok, škola ho vydá v termíne, ktorý určila pedagogická rada na základe rozhodnutia ministra č. 2021/9113:1- A1810 zo dňa 4. 1. 2021. Žiadateľovi ho doručí na základe dohody doporučene poštou alebo osobne v dobe návratu žiakov do škôl.

          • Informácia pre rodičov a žiakov končiacich ročníkov

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            1. Termín na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole na štúdium v odboroch vzdelávania stredných škôl, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania a v ostatných odboroch vzdelávania stredných škôl, je do 26. februára 2021.

            2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole (ďalej len „prihláška“) zákonným zástupcom žiaka alebo plnoletým žiakom riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

            3. K prihláške sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, len ak ide o študijný odbor alebo o učebný odbor uvedený v prílohe č. 1. Vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka je uvedený v prílohe č. 2.

            4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

            5. Ak sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu neuskutoční niektorá časť prijímacieho konania na školský rok 2021/2022, príslušné kritérium sa nebude hodnotiť žiakom, ktorí príslušnú časť prijímacieho konania neabsolvujú.

            6. Termín na rozhodnutie riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy je do 20. mája 2021.

            7. Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka alebo plnoletému žiakovi cez informačný systém základnej školy napr. EduPage, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, poštou alebo do elektronickej schránky je do 20. mája 2021.

            8. Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium strednej škole je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu, poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole. Vzor potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium je uvedený v prílohe č. 3.

            Odôvodnenie: Toto rozhodnutie reaguje na vývoj epidemiologickej situácie v priebehu školského roka 2020/2021.Termíny rozhodujúce pre organizáciu školského roka 2020/2021 sa určujú v nadväznosti na epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19.

            https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-26-1-2021/

            Rozhodnutie_ministra_skolstva_z_26.1.2021.pdf

            Zoznam_odborov.pdf

            Potvrdenie_o_zdravotnej_sposobilosti_ziaka.pdf

            Potvrdenie_o_nastupeni-nenastupeni_ziaka.pdf​​​​​​​

          • Oznámenie ŠJ

          • Upozorňujeme rodičov detí, ktoré sa stravujú v školskej jedálni Nižná brána, aby nezabudli uhradiť stravné za mesiac február/2021 na účet ŠJ SK27 1111 0000 0066 1909 9013. Stravné uhradiť ešte do konca tohto týždňa. Štátna dotácia na obedy platí do 31.08.2021 a teda mesačná výška poplatkov sa nemení. Žiadame uhradiť nižšie uvedené sumy stravného.

            1. st.- 1,70€

            2. st.- 3,50€

            MŠ- preškoláci - 8,30€

            MŠ - ostatné deti - 32,30€

            Za pochopenie ďakujeme!

             

        • Opäť úspešní v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku
          • Opäť úspešní v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 13. januára 2021 sa konalo tradično-netradičné okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Netradičné preto, lebo prebehlo online formou a pozostávalo len z písomnej časti. Napriek tomu boli naši žiaci úspešní, hoci ich ešte silnejšou stránkou by bola práve ústna časť súťaže. 

            Obaja žiaci získali medailové tretia miesta. Oliver Heldák (6. A trieda) súťažil v kategórii 1A a Tobiáš Mačák (9.A trieda) v kategórii 1B.

            Obom srdečne blahoželáme k úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            J. Szentiványiová

          • Oznámenie rodičom

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia!

            Na základe rozhodnutia  MŠVVaŠ SR Vás informujeme, že v termínoch

            od 11. 1. 2021 do 17. 1. 2021 bude prebiehať vyučovanie nasledovne:

            materská škola - 

            prezenčná forma výučby pre kritickú infraštruktúru: v prípade veľkého záujmu v priestoroch našej MŠ, v prípade s nižším počtom detí na MŠ Možiarska, s našimi pedagogickými zamestnancami;

            základná škola - 

            žiaci 1. a 2. stupňa sa budú vzdelávať  od 11. 1. 2021  do 15. 1. 2021 dištančne z domu. Rozvrhy k dištančnému vzdelávaniu budú zverejnené cez Edupage. O forme vyučovania od 18. 1. 2021 budeme priebežne informovať podľa aktuálnej situácie.

            od 18. 1. 2021 do 24. 1. 2021

            materská škola - 

            prezenčná forma výučby;

            základná škola - 

            prezenčná forma výučby pre žiakov I. stupňa ZŠ, dištančná forma výučby pre žiakov II. stupňa;

            ŠKD - 

            prezenčná forma výučby.

            od 25. 1. 2021

            materská škola - 

            prezenčná forma výučby;

            základná škola - 

            prezenčná forma výučby pre I. stupeň aj II. stupeň.

            ŠKD -

            prezenčná forma výučby.

            O prípadných zmenách o návrate do školy a o testovaní na Covid -19 Vás budeme informovať na stránke školy: https://zsnizbkk.edupage.org/

             Celé znenie rozhodnutia ministra školstva si môžete prečítať v odkazoch pod textom:

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

            https://www.minedu.sk/data/att/18370.pdf

        • Školské kolo Geografickej olympiády
          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • V tomto školskom roku sa uskutočnilo netradičné školské kolo 49. ročníka Geografickej olympiády. V dôsledku momentálnej spoločenskej situácie prebehlo online formou. Školského kolá sa zúčastnilo 13 žiakov a 12 z nich boli úspešní. Do okresného kolá na základe poradia podľa získaných bodov postupujú v jednotlivých kategóriach títo žiaci:

            Kategória G

            1. Juraj Kovařík

            2. Maksim Martin Džadoň

            3. Mária Prusáková

             

            Kategória F

            1. Lukáš Bujňák

            2. Noemi Glodžáková

             

            Kategória E

            1. Ján Jurdík

            2. Jakub Uriga

            3. Radovan Vojtaššák

             

            Blahoželáme a postupujúcim prajeme  úspešné umiestnenie v okresnom kole.

            JK

        • Anjel Vianoc
          • Anjel Vianoc

          • Naša škola sa aj v tomto roku opäť zapojila do celoslovenskej výtvarnej súťaže ,,ANJEL VIANOC“.

            Práce žiakov zaujali aj odbornú porotu, vďaka čomu sa anjeli piatich z nich umiestnili na krásnom treťom mieste. Sú to títo mladí umelci:

             Alex Kovalčík, 11 rokov „Anjel štedrosti“:

             Lilien Naďová, 12 rokov „Anjel veselosti“ 

             Martin Pacanovský, 12 rokov „Anjel mieru“

             Richard Renner, 12 rokov „Anjel enviromentalistva“

             Sabína Pechová, 12 rokov „Anjel pokoja“

            Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa tvorivých úspechov.

                                                                Mgr. S.Slavkovská

             

            http://www.tatragaleria.sk/?id_menu=57103

             

          • Príhovor - Vianoce 2020

          • Milí kolegovia, rodičia, žiaci, priatelia školy!

            Vianoce sú časom radosti a veselosti nielen pre deti, ktoré ich milujú, ale aj pre nás všetkých. Vône vianočného stola a vianočného stromčeka sú pre nás nezabudnuteľné, asi aj preto sa na Vianoce tak veľmi tešíme.

            Vianoce však nemôžu byť iba o dobrom jedle a krásnych darčekoch, ale aj o stretnutiach rodičov so svojimi deťmi, vnúčatami a blízkymi, s ktorými sa počas celého roka tak často nestretávame. Tá neopakovateľná atmosféra, ktorá patrí k Vianociam sa nedá zabudnúť.

            Pozastavme sa a v duchu sa poďakujme za lásku, porozumenie, pomoc a za prácu, ktorá  bola  vykonaná  pre  nás všetkých. Tešme  sa  z maličkostí a z každého úprimného úsmevu. Prežime túto vzácnu vianočnú atmosféru so šťastím, láskou a pokojom.

            Želám Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roka Vám prajem pevné zdravie, veľa šťastia a veľa pracovných a aj osobných úspechov.                                             

                      Nech šťastie a radosť vládne u Vás doma, nech obchádza Vás nešťastie a smola.

                      Nech pohoda vládne nad vianočným stolom a láska prevláda nad zlým slovom.


            PaedDr. Dušan Tokarčík – riaditeľ školy

          • Oznam ŠJ

          • Oznamujeme stravníkom ŠJ, že výška platieb za stravu na obdobie január až jún 2021 sa nemení.

            Mesačné platby pre:

             

            1. stupeň 0,01€ x 20 dní + 1,50€ réžia = 1,70€

            2. stupeň 0,10€ x 20 dní + 1,50€ réžia = 3,50€

            MŠ predškoláci 0,34€ x 20 dní + 1,50 réžia = 8,30€

            MŠ 1,54€ x 20 dní + 1,50 réžia = 32,30€

             

            - stravné posielať na číslo účtu školskej jedálne SK27 1111 0000 0066 1909 9013

            - do správy pre príjemcu zadať meno a priezvisko dieťaťa + triedu

            - stravné sa uhrádza vždy mesiac vopred t. j. v decembri na január, v januári na február atď. , najneskôr k 20. dňu v mesiaci

            - po vyčerpaní zálohovej platby 20,00€, z ktorej sa uhrádzajú neodhlásené a neodobraté obedy, je rodič povinný po vyzvaní uhradiť ďalšiu sumu v rovnakej výške

             

            V prípade nejasností a otázok nás kontaktujte na tel. 052 452 36 84

             

             

        • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V tomto školskom roku sa uskutočnilo netradičné školské kolo olympiády v anglickom jazyku, dňa 27. novembra 2020. Súťaž prebiehala ,,na diaľku", čiže online formou. Súťažiaci najskôr absolvovali písomnú časť formou štyroch pridelených testov cez Edupage v presne stanovenom čase a limite. Následne prebehla ústna časť, kde žiaci vymýšľali rôzne príbehy na zdieľaný obrázok. Všetkým súťažiacim sa podarilo úspešne absolvovať súťaž a IKT technológie našťastie nezlyhali. 

            Máme dvoch víťazov školského kola v dvoch kategóriách, ktorí nás budú reprezentovať na okresnom kole súťaže. Víťazom kategórie 1A (5., 6. a 7. ročník) sa stal Oliver Heldák, žiak 6.A triedy. V kategórii 1B (8. a 9. ročník) zvíťazil už ,,ostrieľaný" súťažiaci v tejto olympiáde Tobiáš Mačák, žiak 9.A triedy. Len o pol boda zaostal a na druhom mieste skončil Daniel Celba z 8.A triedy.

            Ďakujem všetkým zúčastneným za ich záujem, zapojenie sa do súťaže a ich výborné výsledky:  Maroš Kočiš - 6.A, Lukáš Bujňák - 7.A, Juraj Kovařík - 5.A, Ján Jurdik - 8.A, Katarína Kovalská - 8.A, Martin Hayden - 8.A a Daniel Kovalčík - 8.A. Taktiež poďakovanie patrí p. uč. Ďateľovej za pomoc pri realizácii súťaže.

            Mgr. Jana Szentiványiová

          • Mikulášsky deň

          • V piatok 4. decembra deti prvého stupňa prežili deň s Mikulášom. Tohtoročný bol výnimočný kvôli pandemickej situácii, ale aj preto, že deti sa ocitli aj v úlohe darcov, nielen obdarovaných. Zapojili sa totiž do akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Ide o darovanie maličkostí našim seniorom (niečo voňavé, niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo na pamiatku, niečo na čítanie), ktorými môžeme spríjemniť chvíle ľuďom v domovoch dôchodcov. Ďakujeme úprimne všetkým deťom i rodičom, ktorí prejavili ochotu, empatiu a  štedrosť! 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie